Νέα
Νέα
Η πράσινη πόλη μας
Πιο αργά.... και από χελώνα προχωράει το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Α.Μ.Θ.
ΑΜΘ – Πρόοδος στο πρόγραμμα διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Δημοσιοποιήθηκε η μελέτη καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης διαχείρισης και σύνθεσης των απορριμμάτων της ΠΑΜΘ
Δημοσιοποιήθηκε η ΣΜΠΕ για την τροποποίηση του περιφερειακού σχεδίου ΔΣΑ στην ΑΜΘ
Εκδηλώσεις

Πιο αργά... κι από χελώνα προχωράει το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αν.Μακεδονία και Θράκη

 

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ξεκίνησε η κατασκευή του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο νομό Έβρου, το οποίο μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι και το μοναδικό από τα πέντε που θα πρέπει να λειτουργήσουν στην περιφέρεια καθώς τα υπόλοιπα «σκαλώνουν» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρη Δερματά, οι ρυθμοί που κινείται το σύστημα είναι ρυθμοί χελώνας.

Ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες από τους εμπλεκόμενους φορείς μέχρι το τέλος της χρονιάς να παρουσιασθεί έργο απτό στην ΕΕ, στο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να μην απενταχθεί το έργο από το ταμείο Συνοχής και χαθούν πόροι της τάξης των 23 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 2 Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε Αλεξ/πολη και στο Δήμο Χρυσούπολης, όπου εκεί θα κατασκευασθούν και οι μονάδες επεξεργασίας των Απορριμμάτων.
Ωστόσο, μέχρι το τέλος της χρονιάς οι 28 Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που υπάρχουν στην περιφέρεια, θα πρέπει να κλείσουν γιατί τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από τη νέα χρονιά θα είναι τεράστια.
Τέλος αν κάποιος δήμος δεν έχει προνοήσει για την διαχείριση των απορριμμάτων, θα πληρώνει πρόστιμο που θα αγγίζει το ύψος των 34.000 ευρώ ημερησίως.

Πηγή: http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1224453917.php